Η ελληνική τορπίλη

2015-02-22 13:28

Αναδημοσίευση άρθρου του sportsfeed.g,που αφορά τον κολυμβητή του Εθνικού Κ.Γκολομέεβ που σπουδάζει και παράλληλα γυμνάζεται και συμμετέχει στους αγώνες του Κολεγίου της Αλαμπάμα.

Απίστευτα πράγματα συνεχίζει να κάνει ο Κριστιάν Γκολομέεφ στις αμερικάνικες πισίνες. Ο Έλληνας κολυμβητής κέρδισε και τις 100 γιάρδες ελεύθερο στο κολεγιακό πρωτάθλημα νοτιοανατολικής περιφέρειας γράφοντας ιστορία.

Έχοντας κερδίσει τις 50 γιάρδες, ο Γκολομέεφ συνέχισε την κυριαρχία του στις ταχύτητες επικρατώντας και στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 41.68. Επίδοση που τον καθιστά ως τον ταχύτερο φέτος στις ΗΠΑ, ενώ αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος καθώς έγινε ο πρώτος που κατεβαίνει τα 42 δευτερόλεπτα.
Εκτός από τις 50 και 100 γιάρδες, ο Γκολομέεφ κέρδισε τα χρυσά μετάλλια και στις σκυταλοδρομίες των 400 γιάρδων μεικτή και στις 200 γιάρδες ελεύθερο. Διεκδίκησε και ένα πέμπτο στη σκυταλοδρομία των 400 γιάρδων ελεύθερο, αλλά τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση.
Μετά από την εκπληκτική του παρουσία στο πρωτάθλημα, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής των αγώνων. Η τελευταία φορά που κέρδισε αυτήν την τιμή, κολυμβητής από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, ήταν το 1982 όταν ο Νορβηγός Άρνε Μπόργκστρομ συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Πηγή sportsfeed.g,αρθρογράφος Άκης Ιωακείμογλου.