Ανακοίνωση για τον αγώνα Εθνικός-Προοδευτική 1-0

2018-02-04 13:07

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Εθνικός-Προοδευτική 1-0 έβγαλε η Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση όπως αυτή αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.ethnikosfc.org
Η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τον χθεσινό αγώνα Εθνικός-Προοδευτική 1-0, διευκρινίζει ότι στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Καλλιθέας δεν εμπλέκονται στο παραμικρό οπαδοί του Εθνικού, οι οποίοι πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα επέδειξαν άψογη συμπεριφορά. Στον αντίποδα, οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας -οι οποίοι παρά την σχετική απαγόρευση μεμονωμένης και οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της Προοδευτικής από την Αστυνομία- βρέθηκαν στο γήπεδο αφού πρώτα παραβίασαν και εισήλθαν παρανόμως σε μια εξέδρα του γηπέδου για την οποία δεν υπάρχει σχετική άδεια. Τονίζεται ότι η προαναφερθείσα ανακοίνωση της Αστυνομίας η οποία ήταν σαφής και αναλυτική, κοινοποιήθηκε ποικιλοτρόπως και σε καθημερινή βάση μέχρι και την ημέρα τέλεσης του αγώνα από την επίσημη σελίδα του Εθνικού Πειραιώς όπως επίσης και από τις σχετικές με αυτόν σελίδες των social media, γεγονός αδιαμφισβήτητο.
Η παράνομη είσοδος των οπαδών της Προοδευτικής στην κλειστή κερκίδα, ανάγκασε τον Παρατηρητή αλλά και τον Διαιτητή της αναμέτρησης να δηλώσουν ότι ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί εάν δεν αποχωρήσουν οι οπαδοί των φιλοξενουμένων από την συγκεκριμένη κερκίδα. Κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του γηπέδου, οι οπαδοί της Προοδευτικής μετακινήθηκαν στην κεντρική εξέδρα - στον χώρο που υπήρχε πρόβλεψη να καθήσουν οι κάτοχοι προσκλήσεων της Προοδευτικής και οι συνοδοί της ομάδας- και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, με τους άνδρες της Αστυνομίας να διαχωρίζουν τους οπαδούς των δυο ομάδων προς αποφυγή επεισοδίων.

Κάτι το οποίο επετεύχθη αφού σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επεισόδιο μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων. Όπως άπαντες γνωρίζουν και όπως σχετικά έχει προ πολλού γραφτεί στο διαδίκτυο, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου αφορούν τους οπαδούς της Προοδευτικής και τις δυνάμεις των ΜΑΤ - και μόνο- που βρέθηκαν στο γήπεδο για να περιφρουρήσουν την τάξη, ενώ τονίζεται ότι οι οπαδοί της Προοδευτικής κατά τη διάρκεια αυτών προέβησαν και σε φθορές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου (πλαστικά καθίσματα κλπ.)

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς θα προβεί σε άμεση αποκατάσταση των φθορών που προέκυψαν από τους βανδαλισμούς των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.

Επίσης, συγχαίρει τον διαιτητή της αναμέτρησης και του βοηθούς του για την άψογη διαχείριση της αναμέτρησης.

Τέλος, η Διοίκηση του Εθνικού εύχεται στον Γενικό αρχηγό της Προοδευτικής, Βαγγέλη Ντάγκα, ταχεία ανάρρωση. Μια ανθρώπινη ζωή αξiζει πολλά περισσότερα από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και αυτό ο Εθνικός το βίωσε με τον χειρότερο τρόπο στις 14/9/2014 στο γήπεδο της Αλικαρνασσού!