ΑΟ Μοσχάτου-Εθνικός 1-1

2018-01-10 20:03
Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά εξασφάλισε η ομάδα μας ύστερα απο την σημερινή ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην ομάδα της ΑΕ Μοσχάτου σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα που είχε διεξαχθεί στις 6/12/2017.
Όπως και στον πρώτο αγώνα έτσι και σήμερα ο Εθνικός παρέταξε εντελώς διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Ρόδο.
Η ομάδα του Νίκου Νεντίδη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 2ο ημίχρονο και ενω απο ένα σημείο και μετά αναγκάστηκε να παίξει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπένα, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε ενα λεπτό αφότου έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα ενω θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να πάρει τη νίκη. Φάσεις για γκολ έγιναν εκατέρωθεν και απο τις δυο ομάδες ενω τα σκληρά μαρκαρίσματα υπο την ανοχή του διαιτητή δεν έλειψαν. Το σκορ όμως του πρώτου αγώνα έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Εθνικού να διαχειριστεί τη ροή του αγώνα χωρίς να πιεστεί.
Μόλις στο 1' ο Εθνικός έφτασε κοντά στο γκολ όμως η προσπάθεια του Κομνηνού κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο 12' ο Μάναλης είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Στο 50' έγινε το 1-0 από εκτέλεση πέναλτι του Σούφλα, με την ομάδα μας να απειλεί στο 55'όταν ο Κομνηνός σέντραρε όμως το σουτ του Γκέσιου πέρασε μόλις άουτ. Στο 69' ο Εθνικός έμεινε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω της αποβολής του Μπένα, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε την ομάδα των κυανόλευκων αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σωπασής με μακρινή μπαλιά ακριβείας βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Μακρυγιάννη ο οποίος ξεπέρασε στο σπρίντ δυο αμυντικούς και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1. Τη μεγάλη φάση για το 1-2 την είχε και πάλι ο Εθνικός με τον Παυλάκη να σουτάρει με το δεξί στο 89' απο πλεονεκτική θέση υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα του Μοσχάτου σε σωτήρια επέμβαση.
Εθνικός: Βουτσινάς, Βλάχος, Βενέτης, Πεχλιβανίδης, Μπένα, Κατίδης, Λεωνιδόπουλος (64' Κωνσταντίνου), Σωπασής (75' Κρητικός), Κομνηνός (46' Γκέσιος), Μακρυγιάννης, Μάναλης (72' Παυλάκης).
ΑΕ Μοσχάτου Παπαδόπουλος, Σφυρογιαννάκης, Σκορδίλης, Σουλάϊ, Καραπιπέρης, Μπούγιας, Φιαμέγκος, Σούφλας, Σαπαλίδης, Κάλφας, Δρυμούσης.