Δεύτερος στον κόσμο ο Γκολομέεβ!

2019-07-27 14:30

Δεύτερος στον κόσμο... Κρίστιαν ο τρομερός, με χρόνο 21:45. Μεγάλη επιτυχία για τον κολυμβητή του Εθνικού πολλά συγχαρητήρια στον Κριστιάν καθώς και στον προπονητή του Άκη Οικονόμου.Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Γκουανζού της Νοτίου Κορέας.

Πρόκειτε ασφαλώς για τεράστια επιτυχία και τον αθλητή αλλά και για τον Εθνικό!

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΕ Δ.Διαθεσόπουλου,καθώς και των Γκολομέεβ Οικονόμου απο την ισττοσελίδα της ΚΟΕ:

 

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος : «Συγχαρητήρια στον Κρίστιαν Γκολομέεβ και τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου, για το τεράστιο αθλητικό επιτεύγματα που κατάφεραν. Μία χώρα σαν την Ελλάδα είναι εντυπωσιακό να κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κολύμβηση, χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους στους αθλητές και με τα γνωστά δυσεπίλυτα προβλήματα στις πισίνες. Πρόκειται για άθλο, ήταν ένα θαύμα. Το περιμέναμε και εύχομαι να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο. Αναμέναμε πολλά από τον Γκολομέεβ, όσοι γνωρίζουν από κολύμβηση, αντιλαμβάνονται πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτό το μετάλλιο. Δεκάδες αθλητές ήταν απέναντι από τον Κρίστιαν και κατάφερε να χάσει μόνο από έναν εκπληκτικό Αμερικανό κολυμβητή. Αν κάποιοι γνώριζαν τις συνθήκες προπόνησης των δύο, θα έπρεπε να τρίβουν τα μάτια τους με την επιτυχία του Έλληνα αθλητή, καθώς οι διαφορές στις συνθήκες είναι χαώδεις. Θέλω και πάλι να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Γκολομέεβ, την προπονητή του, Άκη Οικονόμου και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό».

 

Κριστιάν Γκολομέεβ: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα από πολλές απόψεις, με πολυ ένταση, αλλά πίστευα στο μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μου σε αυτήν την διαδρομή. Πρώτα και κύρια την οικογένεια μου και τους προπονητές μου, την υποστηρικτή εταιρεία «Stoiximan.gr», που με στηρίζει στη διαδρομή μου για το Τόκιο, την «team Speedo», που από φέτος είναι μαζί μου, την ομάδα μου, Εθνικό Πειραιά και γενικά όσους πίστευαν και πιστεύουν σε μένα, σε αυτή την πολυετή προσπάθεια. Εύχομαι να είμαι υγειής και θα προσπαθήσω να μείνω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

 

Με τη σειρά του, ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου, δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Πρώτη χρόνια που η προετοιμασία έγινε εντός Ελλάδος για τον Κρίστιαν και υπήρχε η περίοδος που έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια άλλη καθημερινότητα. Από τη στιγμή που λύσαμε τα περισσότερα προβλήματα, μπήκαμε στον καθορισμό των στόχων. Ο Κρίστιαν ήταν απόλυτος, λέγοντας «πάμε για το μετάλλιο», οπότε έπρεπε να παίξουμε και με αυτήν την παράμετρο της ψυχολογικής πίεσης.
Είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος.
Θέλω από μέρους μου να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, το σύλλογό μου, που με διευκόλυνε, αλλά και την οικογένεια μου που με υποστήριξε σε αυτήν την απαιτητική προσπάθεια».