Εθνικός ΟΦΠΦ Ανακοίνωση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης

2020-06-02 20:45

Την αντίθεσή της στην επανέναρξη του πρωταθλήματος εκφράζει η Διοίκηση του Εθνικού.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις της ΚΟΕ, σχετικά με τον προγραμματισμό για την "ολοκλήρωση" του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών και Γυναικών.

Ο Εθνικός, δια της Προέδρου του, έχει εκφράσει ήδη κατ΄ιδίαν στον Πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλο αλλά και με ανακοίνωσή του ( τού υπευθύνου τού γυναικείου τμήματος κ. Κολοβού), τον σοβαρό προβληματισμό του στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της Α1, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα.

Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί αλλά και οικονομικοί.
Όλες οι ομάδες θα εμφανιστούν με εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, καθώς όλοι σχεδόν οι ξένοι παίκτες έχουν φύγει για τις χώρες τους, ενώ η μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις (τόση όση δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε), θα συντελέσουν σε ένα αποκαρδιωτικό θέαμα για όλους , με αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της Ελληνικής υδατοσφαίρισης !!

Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε την εμμονή της Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγωνιστικών, όταν σχεδόν η πλειοψηφία των ομάδων δεν επιθυμεί την ολοκλήρωσή τους.
Βέβαια, προς το παρόν, εκτός από το σωματείο μας, καμία άλλη ομάδα από αυτές που αντιδρούν δεν έχουν εκφραστεί δημόσια, κάτι που μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση καθόσον δεν γνωρίζουμε τους λόγους που το αποφεύγουν.

Η πρότασή μας για την Α1 ανδρών θα ήταν να πραγματοποιηθεί μόνο Φάιναλ Φορ, με τις 4 πρώτες ομάδες της τωρινής βαθμολογικής κατάστασης (εφόσον φυσικά το επιθυμούν), κάτι που είναι απόλυτα θεμιτό και δεν πλήττει καμία άλλη ομάδα, καθώς η βαθμολογική τους διαφορά δεν αφήνει περιθώρια αλλαγής στην κατάταξη.

Η Πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ Ο.Φ.Π.Φ
Δώρα Ιωαννίδου