Εθνικός-ΠΑΟΚ 16-14 (12-12) PlayOff

2023-04-26 16:17
Ένας ψυχωμένος και αποφασιστικός Εθνικός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο Π.Καπαγέρωφ σε μια συναρπαστική ναυμαχία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των λιγοστών και από τις δύο ομάδες φιλάθλων που παρακολουθησαν τον αγώνα.
Η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού ήταν πολύ καλή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και αν δεν απέφευγε κάποια λάθη κυρίως στο τέταρτο 8λεπτο που προηγούταν με 11-9, θα είχε πάρει την νίκη χωρίς να χρειασθεί να μπεί στην ψυχοθφόρα διαδικασία των πέναλτυ.
Εκεί ο Ιάσωνας Γρηγοριάδης απέκρουσε τα δύο πρώτα πέναλτυ των φιλοξενουμένων, οι παίκτες του Εθνικού ήταν εύστοχοι (Τecanovic, Παπαλουκάς, Πρωτοψάλτης και Beto) και πήραν μια σπουδαία νίκη, κάνοντας το 1-1 στην σειρά και μεταφέροντας πλέον την πρόκριση για τις θέσεις 5-6 του πρωταθλήματος της Α1 στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 15:30.
 
Να σημειωθεί  επίσης ότι αποβλήθηκαν από πλευράς Εθνικού οι Μαθιόπουλος με αντικατάσταση ελάχιστα πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το σημείο κέρδισε πέναλτυ που απόκρουσε ο Γρηγοριάδης, με τους διαιτητές να δίνουν επανάληψη της ποινής με τον πάγκο της ομάδας μας να διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση αυτή.
Προς το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο Βιτέλλας για διαμαρτυρία.
Το  www.ethnikos.org σας μετέφερε live από το «Π.Καπαγέρωφ» την εξέλιξη του σκορ, όπως και τις εκτελέσεις των πέναλτυ που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
 
Τα 8λεπτα: 2-2, 4-4, 5-2, 1-4, πέν. 4-2.
Εθνικός (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Tecanovic 3, Beto 1, Θεοδόσης - Παπαλουκάς 2, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας, Πρωτοψάλτης 3, Μπεριστιάνος 2, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς 1, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.
ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν. 1, Καλαργυρός 1, Κεχαλάρης 6, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 2, Προσινικλής Π., Κούπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας, Σάλεχ, Καραντζάς.