Κολύμβηση

2016-01-02 19:09

ο Μιχάλης Κοντιζάς συμμετέχει για πρώτη φορά στο καμπ προετοιμασίας του Μπέλμεκεν αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μη συνέβαινε αν δεν είχε την οικονομική στήριξη από τον Εθνικό Πειραιώς.

Εξαιρετικές είναι οι εντυπώσεις του Μιχάλη Κοντιζά από τη μέχρι στιγμής συμμετοχή του στο προπονητικό καμπ του Μπέλμεκεν.

Ο αθλητής του Εθνικού Πειραιώς βρίσκεται από τις 22 Δεκεμβρίου μαζί με πλήθος κολυμβητών στο προπονητικό κέντρο της περιοχής. Οι διπλές προπονήσεις και το γυμναστήριο περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως ακριβώς το χιόνι και το κρύο που συναντούν στο υψόμετρο των 2.100μ.

«Η προετοιμασία πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω καλύτερα από ο,τι περίμενα! Θεωρώ ότι το υψόμετρο θα με βοηθήσει και θα βελτίωσει την αντοχή μου. Το κλίμα της ομάδας ειναι πολύ καλό και όταν δεν έχουμε προπόνηση περνάμε πολλές ώρες μεταξύ μας», σημείωσε στο Sportsfeed ο 20χρονος κολυμβητής. Στο προπονητικό καμπ συμμετέχει ο κολλητός του φίλος Κώστας Κοντόπουλος με τον οποίο είναι και συγκάτοικοι στο Μπέλμεκεν.

«Με τον Κώστα είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι εδώ και χρόνια. Φέτος μετακόμισε στην Αθήνα και πήρε μεταγραφή στον Εθνικό Πειραιώς, οπότε ειμαστε καθε μέρα μαζί. Πολλή παρέα κάνω και με τη Βασιλική Μπάκα αφού είμαστε επίσης καλοί φίλοι αρκετά χρόνια», σημείωσε ο Κοντιζάς που παράλληλα στάθηκε και στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε για να συμμετάσχει στο καμπ:

«Δυστυχώς δεν εχω την βοήθεια που θα ήθελα από κάποιους παράγοντες για τα έξοδα της προετοιμασίας. Η μόνη βοήθεια που είχα ήταν από την ομάδα μου, καθώς με στήριξε οικονομικά για να έρθω στην προετοιμασία. Έχω συζητήσει με τον προπονητή μου να πάμε σε αγώνες στο Μιλάνο μία εβδομάδα μετά το χειμερινό πρωτάθλημα ή σε άλλα καμπ αλλά δεν είνα σίγουρο λόγω των οικονομικών. Είναι Ολυμπιακή χρονιά και ίσως περίμενα μια παραπάνω βοήθεια αλλά τι να κάνουμε…», είπε ο 20χρονος κολυμβητής. Ο Κοντιζάς από την αρχή της σεζόν έχει ρίξει όλο το βάρος στα 100μ. ύπτιο προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η παραμονή πρωτοχρονιάς βρήκε τους αθλητές με ζόρικη προπόνηση αλλά ο Αλέκος Χατζηγιαννάκης που συνοδεύει την αποστολή τούς έκανε τα χατίρια την επόμενη ημέρα: «Για να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα πολύ παραμονή πρωτοχρονιάς γιατι είχαμε διπλή εκείνη την μέρα και η απογευματινή ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής. Ευτυχώς ο κ.Χατζηγιαννάκης ήταν επιεικής την πρώτη μέρα του χρόνου αφου κάναμε προπόνηση μόνο το απόγευμα και ήταν αρκετά εύκολη!», κατέληξε ο Κοντιζάς. Ο 20χρονος κολυμβητής θα επιστρέψει από το Μπέλμεκεν στις 6 Ιανουαρίου και το επόμενο σαββατοκύριακο θα κολυμπήσει στη χειμερινή ημερίδα ορίων.