ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΜΑΞΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΕΣ

2015-05-20 11:08

Πειραιάς, 20/5/2015

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία και, εν τέλει, δυσαρέσκειά μας σχετικά με την αιφνίδια αλλαγή στην προκήρυξη της Α' φάσης του πρωταθλήματος των μίνι παίδων, που έγινε στις 12.5.2015, ήτοι μόλις 3 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων (15.5.2015).

Συγκεκριμένα:

  1. Από την προγενομένη κλήρωση σχηματίσθηκαν 5 όμιλοι στην Αττική και 6 όμιλοι στην περιφέρεια με διαφορετικό αριθμό ομάδων στον καθένα. Προβλεπόταν δε στην αρχική προκήρυξη ότι ο 4ος του 3ου ομίλου (στον οποίο συμμετείχαμε) θα διασταυρωνόταν με τον 4ο του 5ου ομίλου (αφού σχηματίσθηκαν όμιλοι με 5 ομάδες αντί των 4ων των λοιπών ομίλων), σε αγώνα μπαράζ και ο νικητής θα προκρινόταν στην επόμενη φάση. Αυτό λοιπόν, εν μία νυκτί, άλλαξε. Ο αγώνας μπαράζ μεταφέρθηκε (!!) από τους ομίλους των 5 ομάδων στους ομίλους των 4ων ομάδων (άραγε υπήρξε «παρέμβαση»;;). Επίσης, καταργήθηκε ο όμιλος της Πάτρας (αφού αποσύρθηκε η Κέρκυρα) και αποφασίσθηκε ότι οι δύο ομάδες της Πάτρας (ΝΟΠ και ΝΕΠ), με ορισμό πλέον (και όχι κλήρωση, θα έμπαιναν σε όμιλο που μέχρι τότε είχε 4 ομάδες και θα σχηματιζόταν ένας όμιλος των 6(!!) ομάδων (αντί να συμπληρωθούν αναλογικά οι όμιλοι με τέσσερεις ομάδες ώστε να έχουν όλοι οι όμιλοι από 5 ομάδες) όπου θα προκρίνονταν οι τέσσερεις !!. Και βέβαια από τους 3 ομίλους των 4ων ομάδων «επιλέχθηκε» και ορίσθηκε αυθαίρετα να μπουν στον 1ο όμιλο. Γιατί άραγε;;; Επακόλουθο αυτού, προφανώς, ήταν να αλλάξει απροειδοποίητα και αδιαφανώς η ισχύουσα (αρχική) προκήρυξη και να καταργηθεί η δυνατότητα της 4ης ομάδας του ομίλου μας να διεκδικήσει πρόκριση μέσω αγώνα μπαράζ.

Σαφώς και δεν παραγνωρίζουμε το δικαίωμα της ΚΟΕ να τροποποιεί τις προκηρύξεις της, αλλά αυτή η απόφαση είναι πέρα για πέρα άτοπη, άδικη και ακατανόητη. Δεν έχει σημασία αν με αυτή θίγεται ο σύλλογος μας (καθώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε) αλλά με την κίνηση αυτή αφαίρεσε η διοργανώτρια αρχή το δικαίωμα οι αθλητές μας ν' αγωνιστούν για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, με τρόπο που δεν συνάδει με τις αρχές της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης (για την ιστορία:  βαθμολογικά τρείς ομάδες του ομίλου μας ισοβάθμησαν στην 2η θέση, ενώ καταταγήκαμε τέταρτοι με διαφορά τερμάτων). Δεν είναι δυνατόν λόγω αλλαγών στους ομίλους με αυθαίρετες προσθαφαιρέσεις ομάδων, χωρίς κληρώσεις, αλλά με ορισμούς (επειδή κάποιοι δεν «κατέβηκαν» να αγωνιστούν ή ό,τι άλλο), κάποιοι σύλλογοι να ευνοούνται κι άλλοι ν' αδικούνται!!! Άραγε, η αρχή της ισονομίας και η αξία του «ευ αγωνίζεσθαι»  δεν εκφράζει την ομοσπονδία ??

 

        2. Επιπροσθέτως η ΚΟΕ δεν έπραξε ανάλογα στους ομίλους της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα: Στον σχηματισθέντα, αρχικά, Β΄ Όμιλο Θεσσαλονίκης με 5 ομάδες ΔΕΝ προσήλθαν να παίξουν οι ομάδες του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ. Έμειναν τελικά 3 ομάδες που έπαιξαν μεταξύ τους και προκρίθηκαν όλες (άγνωστο αν θεωρήθηκε ότι αποσύρθηκαν πριν την τέλεση των αγώνων  ή αν συμπληρώθηκαν φύλλα αγώνων). Ομοίως με την δική μας περίπτωση, και εκεί (μεταξύ των τετάρτων των δύο ομίλων Α και Β Θεσσαλονίκης), προβλεπόταν αγώνας μπαράζ. Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ποτέ 4ος (αφού έμειναν τρεις ομάδες) προκρίθηκε άνευ αγώνος και ο 4ος του Α ομίλου . Εκεί άραγε, γιατί δεν άλλαξε η διάταξη των ομίλων;;; Και είναι , εντέλει, σωστό να προκρίνονται 7 ομάδες μεταξύ των 8 που απέμειναν;;; (Για την ιστορία, στην Αθήνα από τις 24 ομάδες, πέρασαν 13).

 

  1. Αναρωτιέται τελικά κανείς… Αξίζει να πηγαίνει στις «κληρώσεις» όταν οι προκηρύξεις αλλάζουν σε μία νύκτα ή είναι προτιμότερο να αδρανεί και να αναμένει τους ορισμούς που μοιάζουν με μαγειρέματα;;;  Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ είναι ενήμερος για όλα αυτά ή κάποιοι «παράγοντες» κάνουν ό,τι επιθυμούν και κρίνουν κατά το δοκούν ή «εξυπηρετούν» καταστάσεις;;;

 

Θα πρέπει, επιτέλους, να λάβει κανείς υπόψιν του τα συναισθήματα των μικρών παιδιών αλλά και των γονιών τους τα οποία αγωνίστηκαν επί 3 ημέρες γνωρίζοντας ότι μερικά 24ωρα νωρίτερα έχει γίνει αυτή η αδικαιολόγητη, καθ΄ ημάς, αλλαγή!!

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ δεν ζητά χάρες ή ρουσφέτια. Απαιτεί δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και διαφάνεια από το όργανο που χειρίζεται τις τύχες και την ανατροφή μικρών αθλητών, σύμφωνα με τα αθλητικά ιδεώδη.

 

Υ.Γ. Εννοείται ότι η πρόκριση των ομάδων του ομίλου μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιη (ένεκα της διαφοράς τερμάτων που προέκυψε) και ότι οι παραπάνω σκέψεις και διαπιστώσεις μας δεν θίγουν επ΄ουδενί την επιτυχία τους αυτή.      

 

   

Με τιμή

 

Ο πρόεδρος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΦΠΦ

 

Αντώνης Πρίντεζης