Οι Κορασίδες...θα γίνουν Γυναίκες

2017-07-05 13:06

Τις μεταγραφές πέντε (5) αθλητριών (όπως δικαιούται κατά έτος) στην Πετοσφαίριση ανακοίνωσε το τμήμα του Εθνικού που αφορά τις κορασίδες.Πρόκειται για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε σε βάθος χρόνου ο Εθνικός να αποκτήσει και γυναικείο τμήμα,Αναλυτικά:
Ο Εθνικός,έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο τη στελέχωση γυναικείας ομάδας σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πραγματοποίησε την πρώτη στην ιστορία του μεταγραφή στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ, τη διαγώνιο της ομάδας ΔΑΣ Δραπετσώνας (ασημένιο μετάλλιο με τις Κορασίδες), Μαριάνθη Κουτούβαλη, γεννημένη το 2003 με ύψος 1,75μ.
Ήταν εύκολο για την Μαριάνθη να πειστεί για τον στόχο της ομάδας καθώς είναι μεγαλωμένη σε οικογένεια Εθνικών. Ο παππούς της, Λάζαρος Κουτούβαλης, ήταν για πολλά χρόνια παράγοντας του Εθνικού στο μπάσκετ, το πόλο και το ποδόσφαιρο ενώ ο πατέρας της, Σπύρος Κουτούβαλης, παίκτης και αρχηγός της ομάδας πόλο του Εθνικού επί πολλά έτη, προσφέρει σήμερα τις υπηρεσίες του στην ομάδα από τη θέση του Δ/ντή Αναπτυξιακών Τμημάτων.
Η ίδια ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ξεκινήσω πρώτη τον χορό των μεταγραφών για τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα του Εθνικού που τη νιώθω σαν οικογένειά μου. Ευχαριστώ το σύλλογο του Απολλώνιου Κερατσινίου και του ΔΑΣ Δραπετσώνας και τους μέχρι τώρα προπονητές μου. Τα υπόλοιπα στο παρκέ».

Μετά την Κουτούβαλη, ο Εθνικός συνέχισε το μεταγραφικό του μπαραζ  για τη συγκρότηση της γυναικείας του ομάδας, με την απόκτησης των αδελφών Καλογερόπουλου απο τον Πορφύρα:

Ο Σύλλογός μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση από τον Πορφύρα Πειραιά, των δίδυμων αδελφών Καλογεροπούλου ( συμμετοχή στο Final Four Κορασίδων 2016-2017).Η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, γεννημένη το 2001, με ύψος 1,78μ, παίζει ως πασαδόρος, ενώ η Ράνια Καλογεροπούλου με ύψος 1,78μ, καλύπτει τη θέση της κεντρικής και ακραίας.«Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα συνεχίσουμε να παίζουμε βόλεϊ στην ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιά, που τα τελευταία χρόνια συζητιέται με τα καλύτερα λόγια από τον κόσμο του βόλεϊ για τη συνέπεια και την αξιοπιστία της σε όλους τους τομείς», ήταν τα πρώτα λόγια της Κωνσταντίνας. Η Ράνια συμπλήρωσε ότι «η φιλοσοφία και των δυο μας ταιριάζει με τους στόχους που έχει θέσει ο προπονητής μας Γιάννης Μπογιατζόγλου και οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για μας και μας έφεραν στο σύλλογο για το ξεκίνημα της ομάδας των κοριτσιών του Εθνικού».Ο Εθνικός Πειραιά οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια την ομάδα του Πορφύρα και ιδιαίτερα τον κ.Νίκο Δελαγραμμάτικα, για το σεβασμό που έδειξε στην επιθυμία των κοριτσιών να συνεχίσουν την καριέρα τους στο σύλλογό μας.Ο Νίκος, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, έδειξε τη φίλαθλη νοοτροπία του (όπως πρέπει να κάνει κάθε σωστός παράγοντας όταν πρόκειται για ευαίσθητες ηλικίες -μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με παιδιά και εφήβους) και τον συγχαίρουμε.

Μεταγραφών Συνέχεια....
Η πολλά υποσχόμενη ακραία του ΑΕ ΡΕΝΤΗ, Έφη Καραφαντή, γεννημένη το 2002, με ύψος 1,76μ.,ανήκει καιαυτή πλέον στον Εθνικό Πειραιά. Το άκουσμα της υπό δημιουργία γυναικείας ομάδας του Εθνικού (που ο στόχος των ανθρώπων του είναι να στελεχωθεί μέσα από τις ακαδημίες του), δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη την Έφη, που έχει τον Εθνικό στο πετσί της από πολύ μικρή μεγαλώνοντας σε οικογένεια Εθνικών, καθώς είναι κόρη του πρώην Προέδρου του μπάσκετ Εθνικού και νυν Αντιπροέδρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρη Καραφαντή.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ στο σύλλογο της καρδιάς μου. Το κλίμα που συνάντησα είναι υπέροχο. Με τη Μαριάνθη, την Ουρανία, την Κωνσταντίνα, έχουμε δεθεί ήδη πολύ στενά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιμένουμε την πέμπτη μεταγραφή μας και μαζί με τα κορίτσια που υπάρχουν ήδη στο σύλλογο και την καθοδήγηση από τον προπονητή μας, θα γίνουμε πολύ καλύτερες και θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε επιτυχίες στον Εθνικό» ήταν τα πρώτα λόγια της Έφης.
Ο Εθνικός ευχαριστεί δημόσια την διοίκηση και την ομάδα του ΑΕ ΡΕΝΤΗ που σεβάστηκε την επιθυμία της Έφης να συνεχίσει την καριέρα της στο σύλλογό μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στην ομάδα τους.

Με την τελευταία...για φέτος μεταγραφή που ακούει στο όνομα Ιωάννα Λάβδα κλέινει ο κύκλος των κινήσεων στις Ακαδημίες του Εθνικού,αναλυτικά:

Την ταλαντούχα, Ιωάννα Λάβδα, γεννημένη το 2003, με ύψος 1,70μ., από τον Φοίνικα Καλλιπόλεως ενέταξε στο δυναμικό του ο Εθνικός Πειραιά. Με το βλέμμα στη μελλοντική γυναικεία του ομάδα, ο Εθνικός συνεχίζει να πλαισιώνεται από αθλήτριες με προοπτική και κατόπιν των υποδείξεων του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Μπογιατζόγλου, που παραμένει πιστός στο πλάνο του για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα βγάζει υγεία σε όλους τους τομείς, για να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν θέσει οι διοικούντες του συλλόγου.
«Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με έφεραν στον Εθνικό και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί με τις συμπαίκτριές μου, μαθαίνοντας πάνω απ’ όλα σωστό βόλεϊ, να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα» τόνισε η Ιωάννα και δεν παρέλειψε να μας πει πόσο περήφανη νιώθει που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή της στον Εθνικό.