Πανθηραϊκός-Εθνικός 0-0

2019-11-03 14:02

Ισόπαλος χωρίς τέρματα τελείωσε ο αγώνας της 7ης αγωνιστικής μεταξύ του Πανθηραϊκού και του Εθνικού με την ομάδα μας να αγωνίζεται για σχεδόν ένα ημίχρονο με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Τσιντώνης στις αρχές της επανάληψης.

Στην φάση του 51΄ οπού ο Τσιντώνης μόνο πρόθεση δεν είχε να βρεί την μπάλα με το χέρι σε ένα σουτ απο πολύ κοντινή απόσταση, αλλά και σε αυτή του 94΄όταν ο Χατζηστάμου ελίχθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον αμυντικό των γηπεδούχων να τον τραβάει απο την φανέλα και να τον ανατρέπει με τον Διαιτητή της συνάντησης να μην βλέπει την οφθαλμοφανέστατη παράβαση και να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί, εστιάζει τις διαμαρτυρίες της για ακόμη ένα  παιχνίδι η ομάδα μας.

Ο αγώνας στο γήπεδο των Θηρών ξεκίνησε με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται για τον Εθνικό μόλις στο 5΄όταν απο κόρνερ του Πολίτη ο Ευαγγέλου έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω απο τα δοκάρια του Πανθηραϊκού.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να αποκτήσουν τον έλεγχο του κέντρου είχαν κάποιες ευκαιρίες στο 7΄, στο 9΄ και στο 14΄ και στο 29΄με τον Βουτσινά αλλά και τους αμυντικούς μας να δηλώνουν παρών.
Η ομάδα μας όμως όσο περνούσε η ώρα να ισορροπούσε τον αγώνα και παράλληλα κατάφέρνε να αμύνεται με επιτυχία όταν χρειαζόταν.
Κάποιες ευκαρίες που θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη τύχη με τους Γκέτσι στο 17΄, του Κατσέρη που δεν πρόλαβε να πλασάρει στο 24΄, ένα σουτ του Σκεντεράϊ μετά απο σέντρα του Λώλου στο 35΄καθώς και ένα φάουλ του Πολίτη που έφυγε άουτ στο 39΄ήταν οι αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Εθνικός ήταν περισσότερο επιθετικός και έφτανε με καλές προϋποθέσεις στην εστία των γηπεδούχων με τον Πολίτη στο 50΄μετά απο πάσα του Σκεντεράϊ να σουτάρει άουτ.
Στο 51΄'εγινε η φάση που προαναφέραμε με την αυστηρή αποβολή του Τσιντώνη, που δεν επηρέασε όμως καθόλου την απόδοση της ομάδας μας αφού αυτή ήταν που έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση χάνοντας μάλιστα αρκετές ευκαρίες με τους Γκέτσι και Διάκο στο 59΄, 61΄ και 67΄, και το 72΄ με τον Μουδούρογλου, αλλά και την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Πολίτη στο 90΄όταν το σουτ που επιχείρησε απο καλή θέση έφυγε άουτ.

Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικού κυρίως με στημένες φάσεις αλλά και κάποια σουτ έξω απο την περιοχή.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης και συγκεκριμένα στο 94΄ ανατρέπεται μέσα στην περιοχή ο Χατζηστάμου -που είχε πάρει την θέση του Σαραντόπουλου λίγα λεπτά αργότερα- μια φάση που πυροδότησε θύελλα διαμαρτυριών στον αγωνιστικό χώρο και την εξέδρα με τον Διαιτητή του αγώνα να μην καταλογίζει την παράβαση.

Εθνικός: Βουτσινάς, Νταούλιας, Λώλος, Ευαγγέλου, Μουσταφίδης, Σκεντεράϊ, Γκέτσι (70΄Σαραντόπουλος, 91΄Χατζηστάμου), Τσιντώνης, Μουδούρογλου, Πολίτης, Κατσέρης (54΄Διάκος).
Αναπληρωματικοί ήταν και  οι: Δημακάκος, Κούρτι, Παπαγεωργίου και Χαλκίδης.

Τα άλλα αποτελέσματα

Κηφισιά-Άνω Μερά 1-0
Άγιος Ιερόθεος-Κερατσίνι 1-0
Άγιοι Ανάργυροι-Ηλυσιακός 2-2
Καλλιθέα-Θύελλα Καμαρίου 1-0
Ερμής Κορυδαλλού-ΑΕ Μοσχάτου 1-3
Πανθηραϊκός-Εθνικός 0-0
Φωστήρας-Ακράτητος 2-1