Σχετικά με τις κλήσεις στην Εθνική Νέων - Ανδρών

2023-06-07 16:28
Σε μία χρονιά που το ελληνικό πόλο πανηγυρίζει για τις πολλές επιτυχίες του, οι επιλογές του Ομοσπονδιακού προπονητή Ηλία Μαχαίρα προκαλούν πολλά ερωτήματα.
 
Ο τεχνικός της ομάδας των Νέων Ανδρών για μία ακόμη φορά δεν συμπεριέλαβε τον Κωνσταντίνο Μαθιόπουλο. Ο έμπειρος αθλητής του Εθνικού πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή χρονιά και σημείωσε 50 γκολ στην Α1 και στο Κύπελλο Ελλάδας.
Εμφανίσεις που έδειξαν ότι είναι ένας αθλητής με μεγάλο μέλλον και σε συνδυασμό τον ακέραιο χαρακτήρα του τιμά την Ελλάδα και τον Όμιλό μας.
 
Παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις του ο Μαθιόπουλος ( πρώτος σκόρερ στην φετινή χρονιά του πρωταθλήματος της Α1 απο τους νέους άντρες) για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα.
 
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι εύλογα. Τι περισσότερο πρέπει να κάνει ένας αθλητής για να κληθεί στην εθνική ομάδα. Γιατί δεν επιβραβεύουν τις προσπάθειες ενός παιδιού που έκανε μία αξιέπαινη χρονιά;
 
Οι Εθνικές ομάδες, ειδικά στο πόλο, έχουν τιμήσει την χώρα άπειρες φορές και είναι ο μεγάλος στόχος όλων.
Επομένως μας προκαλεί αγανάκτηση όταν αδικείται παράφορα ένας αθλητής μας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Μαχαίρας αγνοεί επιδεικτικά τους πολίστες του Εθνικού και δίνει την εντύπωση ότι η Εθνική δεν είναι το μέρος όπου συγκεντρώνονται οι καλύτεροι αθλητές, αλλά ένα μέρος που μαζεύονται οι φίλοι προσκείμενοι. Ειδικά φέτος που κλήθηκαν μεταξύ άλλων ένας τραυματίας αθλητής και παιδιά που δεν είχαν ούτε τον μισό χρόνο του Μαθιόπουλου.
 
Ο Εθνικός Όμιλος εύχεται ολόψυχα στα παιδιά που κλήθηκαν στην εθνική καλή επιτυχία και θα ήθελε να εκφράσει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για την κατάφωρη αδικία προς το πρόσωπο του Μαθιόπουλου.
Με τον ιδρώτα και το μεράκι νέων παιδιών δεν πρέπει να παίζει κανείς. Η Εθνική δεν είναι μαγαζί κανενός, είναι υπόθεση όλων και επιβράβευση των προσπαθειών...
 
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εθνικού Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς Φαλήρου