Έφυγε ο Πατριάρχης!

2015-02-18 13:40

Ο πολυνίκης υδατοσφαιριστής και «Πατριάρχης» του ελληνικού πόλο , ο Εθνικός μας ΕΘΝΙΚΟΣ, Ανδρέας Γαρύφαλος , έφυγε σήμερα από τη ζωή, πλήρης εμπειριών , διακρίσεων, έργων και ημερών.
Ο στυλοβάτης του ελληνικού υγρού στίβου και ειδικά της υδατοσφαίρισης, είχε κερδίσει 8 πρωταθλήματα στους Πανελληνίους κολυμβητικούς αγώνες, 18 πρωταθλήματα πόλο, 6 κύπελλα πόλο, είχε 140 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, της οποίας ήταν αρχηγός, όπως και στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ, ενώ διακρίθηκε και στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ήταν παίκτης - προπονητής και αρχηγός κατακτώντας 2 φορές τον Παγκόσμιο τίτλο.
Για εμάς τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ όμως , ήταν πλήρως ταυτισμένος με την «ψυχή» της ομάδας μας που επί 30 χρόνια μονοπωλούσε τους τίτλους.
Εργάσθηκε και ως προπονητής για περισσότερα από 15 χρόνια στις Εθνικές ομάδες ανδρών και νέων, οδηγώντας τις σε 3 Ολυμπιάδες, σε 5 Παγκόσμια και σε 6 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Επίσης υπήρξε προπονητής στον ΕΘΝΙΚΟ ΟΦΠΦ, στον Άρη Θεσσαλονίκης, στο Ν.Α.Ο. Κέρκυρας, στον Παναθηναϊκό, στο Ν.Ο. Χίου και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος του Δ.Σ της ομάδας μας.
Μαζί του, η Εθνική Νέων, κατέκτησε στην Ουγγαρία το αργυρό μετάλλιο, που ήταν το πρώτο που κέρδισε η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία.
Υπήρξε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.
Τεράστια μορφή και προσωπικότητα, κυρίως δίδαξε με τον τρόπο ζωής του.
Ελαφρύ το χώμα, κλείνουμε το γόνυ ενώπιόν του και στέλνουμε τα διαπρύσια συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, τους οικείους του και όλους τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ και φιλάθλους του υγρού στίβου όπου γης.