Ανακοίνωση απόκτησης του Rait - RiivoLaane

2016-10-01 18:00

Η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού ανακοινώνει την απόκτηση του Εσθονού διεθνούς Rait - RiivoLaane.
Πιστή στις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία ενός ρόστερ, ικανού να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2, αλλά και αντάξιο των προσδοκιών των φίλων του συλλόγου, εντάσει τον Εσθονό πόιντ γκαρντ (1μ79) στο δυναμικό της.

Γεννημένος στις 24 Μαΐου του 1993, στην Kohila, ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της πόλης του, πριν μετακομίσει στη Rapla KK και μετά στη Rapla. Πέρυσι αγωνίστηκε στην TTU Korvpalliklubi Tallinn, όπου (σε 31 αγώνες) είχε 12.5 πόντους ανά παιχνίδι, 6.3 ασίστ και 2.2 κλεψίματα. Σούταρε με 39.3% από το τρίποντο, 49% από το δίποντο και 83.3% από τις βολές, ενώ αγωνίστηκε και στην βαλτική λίγκα. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Εσθονίας, ενώ πέρυσι ήταν μέλος της Εθνικής Ανδρών.

"Κάναμε τα πάντα, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, για να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ, που να είναι ανταγωνιστικό. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που δαπανήσαμε, όσο οι προσωπικές ώρες εργασίες, τόσο οι δικές μου, όσο και των συνεργατών μου. Ελπίζουμε πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας" δήλωσε ο Κωνσταντίνος Δεριζιώτης.

"Πήραμε έναν παίκτη, ο οποίος έχει ως κύριο στοιχείο του παιχνιδιού του την πάσα. Δεν θέλαμε έναν κοινοτικό, που να παίζει όλη η ομάδα γι' αυτόν, αλλά ένα παιδί, που να προσαρμοστεί στο σύνολο και να είναι ένα σημαντικό γρανάζι της μηχανής μας. Ψάξαμε πάρα πολύ, για να καταλήξουμε στον συγκεκριμένο αθλητή, τον οποίο θεωρώ πως θα βλέπουμε για καιρό στα ελληνικά γήπεδα" υποστήριξε ο Βαγγέλης Βλάχος.